I Norge er portøruddannelsen sammensat af ambulanceredder og paramedicineruddannelsen og flere andre sundhedsuddannelser og varer fire år.
I Norge er portøruddannelsen sammensat af ambulanceredder og paramedicineruddannelsen og flere andre sundhedsuddannelser og varer fire år.
I Norge har man etableret en fireårig portøruddannelse - to år på skolebænken og to år med sidemandsoplæring. Portøruddannelsen i Norge indeholder elementer fra ambulanceredder- og paramedicineruddannelsen og elementer fra andre sundhedsuddannelser.
Her kan du læse en artikel om James Ole
Her kan du alt om den fireårige portøruddannelse i Norge på det officielle norske uddannelseswebsite
Portører fra Region Hovedstaden og Region Sjælland gik tirsdag i demonstration fra Rigshospitalet til Danske Regioner, for at få svar på, hvornår erhvervsuddannelsen for portører kommer.
Her er en artikel fra Fagbladet FOA, hvor I kan se, hvordan portørerne ser ud, og hvad de vil have.
En ny portøruddannelse blev et centralt punkt i den overenskomstaftale, som FOA og Danske Regioner underskrev i foråret 2015.
I den nye overenskomstaftale mellem FOA og Danske Regioner har begge parter forpligtet sig til at etablere en ny erhvervsuddannelse for portører.
”Når man i dag taler om portøruddannelsen, taler man om en aftalebaseret uddannelse. En uddannelse, der er aftalt mellem to parter, som er Danske Regioner og FOA.
Det er ikke en erhvervsuddannelse – som er det, vi vil have nu for portørerne,” siger Karen Stæhr, der er sektorformand for social- og sundhedssektoren i FOA
I Norge anerkender man portørfaget og her har man igangsat en fireårig portøruddannelse - to års teori og to år med praktisk arbejde.
Tankevækkende, når man ser på Region Sjælland, der går den modsatte vej, og når man tænker på, at vi ofte skæver mod Norge, når det f.eks. gælder sygeplejerskeuddannelse.
Læs artiklen om James Ole fra Oslo, der netop er blevet udlært som portør.