Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/xn--portr-yua.dk/public_html/plugins/system/jabuilder/helper.php on line 265
Tak til kollegerne på Sjælland

Tak til kollegerne på Sjælland

Portører og hospitalsmedhjælpere på Rigshospitalet, Blegdamsvej har besluttet at genoptage arbejdet kl. 10:00 i dag, torsdag.

I den forbindelse blev følgende udtalelse vedtaget:

En stor og varm tak til vores kammerater og kolleger – portørerne i Region Sjælland – for, at I har sat jeg i spidsen mod trusler og tvang på det offentlige danske arbejdsmarked, og for at I har kæmpet så flot.

Vi har været stolte over, at vi trods alt har formået at bakke op og været solidariske med jer og stolte over at se, hvordan I med værdighed har stået sammen mod det uvæsen, jeres arbejdsgivere i Region Sjælland har sat sig i spidsen for.

Det er vores håb, at Arbejdsretten nu vil afgøre den sag, FOA har anlagt på vegne af de kolleger, Region Sjælland har udsat for trusler og forsøg på tvang i forhold til det serviceassistentprojekt, der er udtænkt ved hæve/sænkebordene på Regionsgården i Sorø, fjernt fra jeres arbejdspladser på sygehuse og hospitaler, til jeres, vores og alle andre lønmodtageres fordel.

Det er værd at bemærke, at hverken den almindelige dansker eller beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen mener, at tvang og trusler er midler, der skal tages i anvendelse for at få medarbejdere til at efteruddanne sig, og at f.eks. overlægeforeningen og yngre læger mener, at Region Sjælland er gået så langt i forhold til jer, at det er på sin plads at få prøvet sagerne i Arbejdsretten.

Vi mener nu, at det er tid til at standse den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse for vores vedkommende, så Arbejdsretten kan få tid og ro til at behandle denne helt principielle sag grundigt, og vi har derfor besluttet at genoptage arbejdet fra kl. 10:00, torsdag den 15. juni 2017.

Det er vores håb, at jeres kolleger i de andre faggrupper på jeres arbejdspladser vil tage rigtig godt i mod jer, når I vælger at genoptage arbejdet.

Jeres sag er også deres sag, og vi håber inderligt, at de andre faggrupper vil vide at værdsætte jeres indsats – det har I fortjent.

Vi følger sagen tæt fra sidelinjen og vil bruge den kommende tid til at fortsætte debatten – ikke mindst med henblik på at få styrket samarbejdet mellem portørerne i hele landet, så vi sammen kan sikre og udbygge et godt og stærkt fagligt sammenhold, at den nye portøruddannelse bliver udformet, så den er kvalitets- og fremtidssikret, og at vi får udviklet den rigtige efteruddannelse af de ”gamle” portører.

Tusind tak til alle kolleger i Region Sjælland og Region Hovedstaden – det har været en stor ære og fornøjelse at kæmpe sammen med jer for vores fællesskab.

De allerbedste hilsner og på vegne af portører og hospitalsmedhjælpere på Rigshospitalet.

0
0
0
s2sdefault
0
0
0
s2sdefault
Loading...
Loading...