Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/xn--portr-yua.dk/public_html/plugins/system/jabuilder/helper.php on line 265
Hvad laver vi?
0
0
0
s2sdefault

Sandra leverer mad

Dinner transportable! På sygehus Lillebælt i Kolding leverer portørerne mad til patienterne, når de er sultne - også om natten, hvis det er der, sulten melder sig.

Læs mere her

0
0
0
s2sdefault
0
0
0
s2sdefault
0
0
0
s2sdefault

Allan er med fra vugge til grav

Som portør lærer man ikke at tage tingene så tungt, det er man nødt til.

Det ene øjeblik står man i kapellet med nogle pårørende som græder, og det næste øjeblik er man ved at køre en nybagt mor og barn over på patienthotellet.

Så man skal kunne tage hele turen

Læs artikel fra Viborg her

0
0
0
s2sdefault

Lasse transporterer medicin, udstyr og andet gods

Portører sørger også for at forsyninger af mad, medicin, tøj, sterilvarer og meget andet kommer frem til patienterne, men også at tingene kommer retur til centralkøkken, apotek, vaskeri og forbrænding.

Nogle gange kolliderer varer og patienter ved elevatorindgangene.

Den lille hjertesyge dreng siger ikke noget. Han sidder bare på sin fars arm og ser ud over det hele. Portøren, der skubber hans store jernvugge, har stillet sig godt til rette med albuerne på kanten af den. Lægen og drengens mor taler lavmælt. De kommer ingen steder foreløbig.

Foran dem i det sorte marmorrum mellem de seks elevatorer står fire andre portører i kø med to store metalbure, to affaldscontainere, en stor vogn  med medicin og to senge med hjertepatienter. I den ene stønner en ældre kvinde.  I den anden seng rejser en yngre mand sig på albuen og bander.

Sekunder efter kommer der endnu en patient med seng og portør.

Læs artikel, der fortæller om frustrationer over elevatorsystemet på Riget, men som også viser lidt om, hvad portørerne laver

0
0
0
s2sdefault

Daniel snitter, klipper, brænder og syer

I 2009 valgte man på Hvidovre at gå nye veje, og man uddannede to portører til at fungere som ortopædkirurgens nærmeste assistent, når patienter på Hvidovre får lavet et kunstigt knæ eller en hofte - en praksis man også har fulgt på andre sygehuse og hospitaler rundt omkring i landet i flere regioner.

De får titlen kirurgisk portør og kan i fremtiden komme til at afløse de yngre læger og medicinstuderende under alloplastikoperationerne.

Følg linket, læs artiklen i Dagens Medicin og bliv klogere på, hvad portørerne faktisk laver.

0
0
0
s2sdefault

Jan er de dødes mand

Selvom han har arbejdet som portør og kvartermester siden 1972 og er vant til at lægge døde i kister, er der stadig situationer, som han synes er svære at takle.

– Jeg er glad for mit arbejde. Men det med børnene har jeg det rigtig svært med, siger Jan Jensen, der startede som portør på Kommunehospitalet.

Læs mere her i Kristeligt Dagblad

0
0
0
s2sdefault

Portører håndterer vold

 

Forestil dig, at du bliver tilkaldt, når en flok personer med banderelationer forsøger at trænge ind på en operationsgang, eller at du bliver sparket i hovedet af en psykisk syg person, som du bliver bedt om at holde øje med.

Det er et vilkår for portører på Herlev og landets øvrige sygehuse og hospitaler.

Efter et påbud fra Arbejdstilsynet kommer alle 160 portører på Herlev og Gentofte Hospital kommer nu på konflikthåndteringskursus.

Læs artikel her

0
0
0
s2sdefault
0
0
0
s2sdefault

Torben møder trusler og vold

Portører er også vant til at håndtere aggressive og udadreagerende personer i deres daglige arbejde - ikke mindst på skadestuer landet over.

Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg har fået et påbud om, at man skal sikre, at portørernes arbejde planlægges, tilrettelægges og udføres sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt.

Efter Arbejdstilsynet gik ind i sagen, er portørerne begyndt at registrere disse episoder. Det har der tidligere ikke været tradition for at gøre.

Læs artikel om vagtportører, der trues på livet, her

0
0
0
s2sdefault
0
0
0
s2sdefault

Portører giver hjertemassage

Det kræver balance, fokus og en god evne til at få adrenalinpumpen til at køre max, når man er portør og befinder sig 70 meter oppe med udsigt over Fælledparken og København.

Under overskriften, læger kæmper for børnenes liv bragte Ekstrabladet dette billede. Virkeligheden er, at der ingen læger er på billedet.

At være portør betyder også, at man er god til at tale med alle om alt, at man er dedikeret, at man er en dygtig holdspiller, at man udstråler ro og sikkerhed - også selvom man godt kan ligne en klovn, når man er iført pludderbukser, uformelig t-shirt og Crocs!

Eva, der er sygeplejerske, cand. cur. og underviser på Professionshøskolen Metropols sygeplejerskeuddannelse, og som også har mange års erfaring som sygeplejerske, siger:

"Det billede bruger jeg faktisk i min undervisning på sygeplejeskolen hvor jeg har om triage. Jeg prøver at illustrere at vores portørere ikke kun skubber senge, men er alt muligt andet som f.eks røgdykkere der betjener vores lille lufthavn, og hjertemassørere der udfører livreddende behandling under de mest umulige forhold, og transporterer mennesker sikkert gennem behandlinger. Det billede giver mig gåsehus af respekt for det arbejde de udfører."

0
0
0
s2sdefault

Jan og Niels passer på de døde

At gøre døde mennesker i stand og gøre lig klar til obduktion står næppe øverst på særlig mange menneskers liste over, hvad de ønsker af daglige arbejdsopgaver.

For kollegerne Jan Madsen og Niels Jensen hører det dog til en almindelig dag på jobbet. De arbejder nemlig begge i kapellet ved regionshospitalet i Randers.

Læs mere om dagligdagen i hospitalets kapel

0
0
0
s2sdefault
0
0
0
s2sdefault

Daniel er kirurgisk operatør

Portører på Hvidovre Hospital er blevet videreuddannet til at assistere lægerne ved store knæ- og hofteoperationer.

Han holder instrumenterne, klipper og brænder arterier, der er gået hul på, så »blodet ikke sprøjter ud over det hele«, og indimellem hjælper han også lægen med »at hamre lidt« undervejs i operationerne, som har til formål at udstyre patienterne med et kunstigt knæ eller en hofte.

Læs mere her

0
0
0
s2sdefault
Loading...
Loading...
Loading...